Image thumbnail

Borok

A SÁG HEGY NAGYKÖVETEI

Természetes, tartalmas, érett, hosszú lecsengésű borok

Raffinée

2015

Egyéniséggel rendelkező gyöngyözőbor. Vonzó illatából nyári almára, fehér virágokra, citromhéjra és zöldfűszerekre emlékeztető jegyek bomlanak ki sorban, nagyobb buborékok kíséretében. A korty friss, gyümölcsös és egyben fűszeres is, amely az illatra rímel. Könnyű saláták, vagy tenger gyümölcseinek méltó kísérője, de önmagában is remek aperitif, a jó beszélgetések katalizátora.

Chardonnay

2015

Illata mangóval és barackkal csábít, amelyet egy toasztos, mogyorós, tengeri sós vonal egészít ki. A lendületes, ásványos, szikár korty a vulkáni örökségről mesél. A savak szépen vezetik a kortyot, majd hosszan tartó gyümölcsös, teás, egyszerre édes és sós ízvilággal búcsúzik.

Rajnai rizling

2017

Citrusos illatok, naranccsal, mandarinnal, kövek közül kibújó fehér virággal és egy csipetnyi friss mentával. Az átható gyümölcsösség mellett az ásványos, köves karakter is megmutatkozik ebben a szép sav-cukor arányú rieslingben, amely nemcsak a fajtáról, de a Ság-hegyről is mesél.

Vörös Kakas

2016

Igazi bisztró vörös, vonzó illatok és ízek, remek ihatóság. Vezető illatjegye a meggy, mellette kék szilva és finom fűszeresség. Filigrán, bársonyos korty, amely frissességéről a lendületes savak gondoskodnak. Ízében szépen visszaköszön a lédús meggy, kis ásványossággal fűszerezve.

Pinot gris

2015

Mély aranyszínű bor. Közepes intenzitású, őszi hangulatot árasztó illatában körtés, kamillás, zsírkrétás jegyek. Krémes, ásványos korty, ízében grillázs, só és pici vanília. Megállapodott, lekerekedett bor, amelyet érdemes kipróbálni szárnyasokból készült ételek, édesburgonya, grillezett halak és rizottók kísérőjeként.

Olaszrizling

2014

Letölthető boradatlap

borértékelések

Fantasztikus borok! Dénes Tibor olyan borokat készít, amilyeneket más nem szűr a Somlói borvidékről. A Ság hegy amúgy is egy különleges kis birodalom. Reméljük, hogy Tibor még sok-sok jó és egyedi borral tudja megörvendeztetni az igényes borfogyasztókat.

Nyulasi Gábriel István

Az Ihatóbb Magyarországért

"Nagy kedvencem, hihetetlen bor, olyan mint egy tonic, amelybe már nem is kell gin. Ott vannak még a citrusok, fűszerek, kerekség, izgalom… Zseniális tétel, vajon még hány palack van belőle? Kellene néhány ládával…"

Raffineé 2015 gyöngyözőbor

Az Ihatóbb Magyarországért

"Érett sárga és fehér húsú gyümölcsöket, körtét, őszibarackot, minimális trópusi gyümölcsöt villant, széles testű, szépen érik."

Furmint 2013

Borrajongó

"Érett szilva és meggy, pici mák, ízben még túlérett szamóca is feltűnik. Puha savak, kevés tannin, lágy korty, érett jegyek."

Vörös Kakas 2016

Borrajongó

"Gyönyörű illattal nyit azonnal, van benne nagy adag citrus, erőteljes ásványos jegyek, nagyon tiszta és direkt. Az évjáratot meghazudtolóan telt, érett ízekkel van tele, szaftos gyümölcsök, szép sóssággal karöltve, erőteljes, de nem túlzó savak, igazán izgalmas a korty. Az alkohol is csak tizenkét egység, nagy kortyokban képes csúszni, nagyon szép tétel, egyszerre tud komoly és mégis szórakoztató lenni."

Furmint 2010

Pécsi Borozó